OM - KUNSTNERISK UDTRYK

LÆS MERE VIA NEDENSTÅENDE

LINKSINSPIRATION

- STIL OG MATERIALER

Det er primært materialerne bronze, stentøj og gips, jeg arbejder med.

Jeg holder af at studere den klassiske kunst, da jeg fascineres af den poesi og skønhed, jeg ofte finder der.  Formsproget er let forståeligt, og vidner mange gange om et kunstnerisk håndværk,  jeg nærer stor beundring og ydmyg respekt for.


Inspiration samler jeg op overalt. Stemninger og øjebliksbilleder af hverdagssituationer; en mand der står og venter på bussen, et vissent blad, en frostklar morgen, en krabbeklo jeg finder i lommen på mit barns regnfrakke.

Jeg grifler et par stikord ned og laver en hurtig skitse, - og tar det så frem når tidspunktet er rigtigt og arbejdet kalder.


Museums- og galleribesøg, billeder på digitale medier som Pinterest, Shutterstock og Instagram er også vedvarende kilder til inspiration.


eksklusiv award statuette skulptur trofæ pokal pris præmie gave firmaaward jubilæumsgave prisoverrækkelse udsmykning indretning portræt bronze unika bestilling håndlavet unik aarhus kunst kunsthåndværk atelier værksted modellering made in denmark dansk kunstner bronzekunst bronzefigur bronzebille borgkvistHVAD ER EN GOD SKULPTUR

- FOKUS OG BALANCE

Jeg arbejder som regel figurativt og bestræber mig altid på at opnå et genkendeligt og naturalistisk udtryk, i min portrættering af mennesker og objekter.

I processen tager jeg udgangspunkt i konkrete former og motiver, men tilfører samtidig skulpturen mit personlige kunstneriske udtryk og arbejder med at lade den være så tilpas sanselig og åben for fortolkning at den kommer til live gennem beskuerens øjne.


Balancen mellem at skabe en præcis og naturalistisk gengivelse af motivet, samtidig med, at det forholder sig interessant til omverdenen er vigtig for mig.

For mig opstår den rette sanselighed, når kernen fungerer. Når ryggen på et dyr spænder på den rette måde, eller når holdningen på et menneske er gengivet overbevisende.


For mig ligger der ikke noget interessant i at skabe en ren kopi. Heller ikke når jeg arbejder med portrætter. Det interessante er at finde ind til udtrykket hvor genkendeligheden er overbevisende, uden det kammer over og bliver udglattet og forfladiget. En naturalistisk skulptur - og ikke mindst et portræt - kan i mine øjne,  let blive uinteressant, hvis ikke der skæres ind til benet. Det er i sprækkerne udtrykket opstår.

BAGGRUND


UDDANNELSE

- og forudsætninger

Mit værksted ligger på min adresse i Åbyhøj.

Jeg er født og opvokset i Aarhus, og har en tæt tilknytning til Østjylland.


Læs mere